• slider01.jpg
  • slider01.jpg
  • slider01.jpg
Nasi partnerzy

     

O firmie dot Ogłoszenia

Produkt ekstrudowany (pszenica, kukurydza) powstaje na skutek poddania ziarna zboża procesowi ciśnieniowo-hydrotermicznemu, który powoduje wysokie rozbicie skrobi, poprawiając jej strawność. Ziarno op procesie ekstruzji jest mikrobiologicznie czyste na skutek działania bardzo wysokiej temperatury.

Pszenica, kukurydza ekstrudowana cechuje się wysoką przyswajalnością białka i energii, co jest szczególnie przydatne w stosowaniu jako surowiec do pasz dla bardzo młodych zwierząt (prosięta, pisklęta).

Fizyczna struktura zboża esktrudowanego powoduje jej większą wodochłonność, co jest cechą ważną przy wytwarzaniu mieszanek paszowych półsuchych i mokrych dla wszystkich zwierząt.

Produkty ekstrudowane są polecane w hodowli zwierząt futerkowych, zwłaszcza norek, ze względu na ich krótki układ pokarmowy. Białko i energia są przyswajane w krótkim czasie.

       

 

67 263 24 29

biuro@zlotowska.pl

 

© 2014 Złotowska. Wszelkie prawa zastrzeżone

projekt i realizacja: artiworks.pl tworzenie stron www poznan, artiworks.pl

Jabłonowo

Białośliwie

Szczecinek

Dębe k/Lubasza

Tuchola

Sypniewo

Witkowo

 

.